free bootstrap theme

Historie

 (40 voet telescoop William en Caroline Herschel)

 
De vereniging is op 14 maart 1942 opgericht als elfde afdeling van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (sinds 2002 Koninklijk). Op 27 november 1991 werden de statuten notarieel vastgelegd en werd daarmee de vereniging volledig rechtsbevoegd. Op 14 april 2011 werd de KNVWS een federatie. Sindsdien is GVWS een lid-organisatie van de KNVWS in plaats van een afdeling.

Activiteiten en locaties
In de loop der tijd zijn tot de verenigingsactiviteiten gaan behoren: organiseren van lezingen, amateurweekenden in Roden, symposia en excursies, waarnemen van eclipsen (Noordpolderzijl), deelname aan de Landelijke Sterrenkijkdagen en de Nacht van de Nacht, medewerking aan tentoonstellingen.
Vaste "onderkomens" in Groningen waren de Prinsenhof (Martinikerkhof), Tennisvereniging GLTB (De Savornin Lohmanlaan) en het voormalig Rode Kruis gebouw (Kraneweg). Nu komt de vereniging bijeen in 't Vinkhuys .

WWW
Vanaf 2003 is de GVWS aanwezig op het World Wide Web. Eerst als onderdeel "/gvws" op de toenmalige website www.hemelwacht.net van Theo Jurriens. De WaybackMachine bezoekt al sinds 1996 websites en bewaard de op die bezoeken gevonden pagina's, zoals op 14 april 2003 bijv. de hemelwacht.
Daarna opent Theo het domein gvws.info (bijv. de pagina's op 4 januari 2006).
Vanaf mei 2006 doet Reina de Lange het webbeheer. Ze wijzigt na een tijd het ontwerp van de site, zoals te zien is op 16 maart 2011. Tot en met 2020 breidt Reina de website aanzienlijk uit. Er komt een lezingenarchief en een overzicht van de symposia.
De website van eind 2020 is via deze link te lezen.

Top pagina>