free bootstrap templates

Data

(Metropolitan Museum of Art, N.Y.)

16 november 2023

Lezingen en andere bijeenkomsten

Tenzij anders aangegeven beginnen onze bijeenkomsten om 19.45 uur in 't Vinkhuys, Groningen (zie eind van de pagina).  De zaal is open om 19.15 uur. 

De toegang is gratis en gasten zijn welkom. En wie regelmatig te gast is, verwelkomen we graag als nieuw lid.

Eerdere lezingen zie lezingenarchief. Hieronder de geplande data. 

  • 15 december 2023 lezing "De ontdekking van de Melkweg" door Jeffrey Bout, afgestudeerd sterrenkundige uit Groningen. Hij geeft veel gastlessen, lezingen en cursussen.
    De Melkweg heeft vanaf een donkere plek een prachtig aanzicht. Al eeuwen wordt ze door de mens bewonderd en bestudeerd. Dit leidde tot vele ontdekkingen, ook gedaan door Nederlandse sterrenkundigen. De Melkweg bevat vele verhalen: over het leven van sterren, over gas en stof of over een zwart gat verborgen in het centrum. Onze aarde blijkt onderdeel uit te maken van dit immense en complexe systeem. En de Melkweg blijkt een eiland te zijn in een uitgestrekte kosmische oceaan. Het ontzag dat men in de oudheid al had voor de Melkweg is geheel terecht.
  • 19 januari 2024 lezing over micrometeorieten door Astrid Eeuwes. Astrid ontving de Dr. J. van der Biltprijs 2023 van de KNVWS.
  • 16 februari 2024 lezing door Paul Feldbrugge en Algemene Ledenvergadering
  • 22 maart 2024 reservedatum
  • 23 maart een symposium over de James Webb Space Telescope (JWST). Zie verder op de home page.
  • 19 april 2024 onderwerp nog te bepalen   


't Vinkhuys
Diamantlaan 94, 9743 BJ Groningen, telf. 050 5770770 (kaart). Parkeren aan de noordzijde (Pyrietstraat), meer ruimte is bij het winkelcentrum hoek Diamantlaan-Siersteenlaan.
Gehandicapten parkeerplaatsen op het terrein voor het voorhuis.
Stadsbus vanaf Hoofdstation Groningen: lijn 7. 
vinkhuys.nlTop pagina>

Dorpshuis Peize